Стабілізаційні відключення світла: що чекає на буковинців сьогодні

21.11.2022 09:22   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На сьогодні у обленерго повідомили про чергові відключення по групах.

21 листопада Укренерго продовжить погодинні відключення електроенергії споживачам через налагодження енергосистем після масованого обстрілу 15 листопада.

"Зараз стабілізація енергетичної системи розрахована на чотиригодинні слоти, кожен із яких дорівнює 250-270 МВт обмеження. Поки що таких проміжків вистачає, щоб проводити ремонтні та відновлювальні роботи і немає необхідності їх збільшувати. Проте все залежить від того, чи будуть нові атаки, чи будуть вони руйнівними та чи вистачатиме потужності мереж та генерації надалі.
 
Якщо нових атак на енергомережу не буде, то згодом дефіцит потужності буде рівномірно розподілений по всій країні. Це означає, що відключення будуть скрізь, але потроху. Тоді зокрема в Києві та області відключення скоротяться орієнтовно вдвічі, а в групах графіків, які вже існують, будуть відключатися лише певні черги", - пише Гендиректор субхолдингу ДТЕК Сергій Коваленко.

Щоб дізнатися, коли вдома може бути відсутнє електропостачання, вкажіть назву вулиці та номер будинку та отримайте номер групи до якої ви відноситесь в разі застосування стабілізаційних відключень. Якщо ваша адреса відсутня у списку, з високою вірогідністю відключення у вашому будинку не буде відбуватися. Наявність вашої адреси в графіку не гарантує 100% відключення. Відключення може не відбутися, якщо в цьому не буде потреби.

Проте, за наявної необхідності та відповідної команди від НЕК Укренерго, відключення повинно бути проведено саме у вказані інтервали часу. Енергетики докладають усіх зусиль, щоб відключення тривали не більше 4х годин, але в окремих випадках через масштабність пошкоджень енергосистеми енергопостачання може бути відсутнім більш тривалий час.

null





 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews