У Чернівецькій області «накрили» нарколабораторію (ФОТО)

21.11.2022 14:58   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Амфетамін, прекусори, хімічні речовини та обладнання для виготовлення наркотиків - правохоронці затримали організатора масштабної нарколабораторії у Чернівецькій області.

На Буковині викрили кримінальне угрупування, учасники якого виготовляли та збували наркотичні речовини. Загальна сума вилученого становить 2,5 млн гривень.

Як повідомляє пресслужба Чернівецької обласної прокуратури та департамент стратегічних розслідувань Нацполіції реалізація наркотиків відбувалася тільки "перевіреним особам", які були постійними клієнтами. 

null

Такий підхід дозволяв фігурантам уникати розповсюдження інформації про їхню діяльність. До числа клієнтів входили й утриманці з місць обмеження волі.

Під час обшуків силовики вилучили 3 кілограми прекурсору фенілнітропропен, 300 грамів амфетаміну, 50 кілограмів і 184 літри інших прекурсорів. Вартість речовин за цінами "чорного" ринку становить 800 тисяч гривень. Також було вилучено обладнання для фасування наркотику, електронні носії інформації та чотири автомобілі іноземних марок.Організував незаконну діяльність неодноразово судимий 28-річний мешканець Чернівців. До "бізнесу" він залучив трьох місцевих жителів. У їхні задачі входило виготовлення, фасування та подальший збут амфетаміну і прекурсору фенілнітропропен.

Організатора затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошено підозру за ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) Кримінального кодексу України.

null

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна. Судом фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у 200 тисяч гривень. Рішення стосовно інших фігурантів будуть прийматись в ході слідства.

Слідство триває за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews