Цьогоріч поліція Чернівецької області отримала понад 12 тисяч звернень про випадки домашнього насильства

30.11.2022 07:45   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Цьогоріч до поліції Буковини надійшло понад 12 тисяч заяв та повідомлень про правопорушення, які пов’язані із домашнім насильством.

Про це йшлося під час засідання круглого столу «Міжнародний досвід організації роботи щодо протидії та запобігання домашнього насильства та ґендерно зумовленого насильства». Перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк, відкриваючи засідання, зазначила:

- Важливо, аби кожна людина почувала себе захищеною незалежно від будь-яких чинників. Насиллю не місце в цивілізованому світі. Кожен конфлікт має вирішуватися винятково шляхом мирної комунікації між людьми.

На заході були присутні учасники Координаційної ради з попередження домашнього та гендерно зумовленого насильства при Чернівецькій ОВА, представники поліції, соціальної сфери, члени міжнародних організацій.

Фахівці соціальної сфери краю розповіли, що наразі на Буковині функціонують 4 притулки для осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі. Вони діють, зокрема, при ОКУ «Чернівецький обласний центр соціально-психологічної допомоги», ОКУ «Соціальний центр матері та дитини», БФ «Місто добра» та у Хотинський територіальній громаді.

Також в області працюють 3 кризові кімнати з денними центрами, 4 спеціалізовані служби первинного соціально-психологічного консультування та дві "гарячі лінії", де абоненти можуть отримати фахову консультацію щодо захисту своїх прав. Крім того, в краї функціонує 31 мобільна бригада соціально-психологічної допомоги.

Також обговорили проведені заходи та кращі світові практики організації роботи щодо запобігання та протидії домашнього насильства та/або насильства та ознакою статі. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews