Під час обшуків СБУ у приміщеннях Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП) виявлено ноутбук з дитячою порнографією

Ймовірно, ці порнографічні матеріали були відзняті на відеокамеру

03.12.2022 17:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
За інформацією джерел видання "Лівий берег", ці порнографічні матеріали за участі дітей, за попередніми даними, не були завантажені з інтернету, а були відзняті на відеокамеру.
 
30 листопада СБУ в Чернівецькій області внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про кримінальне провадження стосовно невстановлених осіб Чернівецько-Буковинської єпархії Української православної церкви (МП), в діях яких наявні ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 301−1 Кримінального кодексу (одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження).

Як пише видання, йдеться про керівника Чернівецько-Буковинського єпархіального управління митрополита Мелетія (Єгоренка), який за інформацією ЗМІ втік до Молдови, та секретаря архімандрита Никиту (Сторожук).

Під час досудового розслідування кримінального провадження вилучена техніка направлена на комп’ютерно-технічну експертизу, за результатами якої планується подальше проведення слідчих дій щодо встановлення осіб, причетних до вчинення злочину.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews