Чи втік митрополит Чернівецької єпархії УПЦ (МП) Мелетій з України?

03.12.2022 17:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Раніше ЗМІ повідомляли, що Мелетій, у якого СБУ знайшли російське громадянство та ноутбук з дитячим порно, втік до Молдови.

Митрополит Чернівецької єпархії УПЦ МП Мелетій, у якого, за свідченням Служби безпеки України, під час обшуків з-поміж іншого було знайдено документи про російське громадянство, поїхав до Молдови. Про це йшлося у дописі одного з молдовських єпископств.

Відомо, що Мелетій 1 грудня в Єпископському соборі князя Невського разом із місцевим архієреєм Петру провів спільну літургію на честь ювілею духовної служби. Опісля Мелетій оглянув будівництво майбутнього Єпископського собору.

Митрополит Чернівецької єпархії УПЦ (МП) Мелетій повернувся в Україну з Молдови у день свого виїзду – 1 грудня.

Натомість, у Чернівецько-Буковинській єпархії УПЦ повідомили, що "митрополит Чернівецький і Буковинський Мелетій, з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, на запрошення архієпископа Унгенського і Ніспоренського Петра відвідав Унгенську і Ніспоренську єпархії Православної Церкви Молдови. Митрополит Мелетій спільно з владикою Петром звершили Божественну літургію".

У дописі зазначається, що на кордоні впродовж кількох годин прикордонники оглядали речі та автомобіль священника. Але не знайшли жодних причин, щоб не пропустити його на кордоні, і пропустили. 

Після проведення літургії того ж дня, митрополит Мелетій повернувся до України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews