Богдан Куценко

Богдан Куценко

письменник, журналіст, волонтер

Рішили розібрати дітей з лікарні додому, якщо росіяни наполягатимуть на вивозі

18.12.2022 00:54   Джерело: CvNews
Автор : Богдан Куценко
Крокуємо довгими тихими темними холодними коридорами, відлуння чути далеко. Дитяча реанімація, досі має крихітних пацієнтів. Діти народжуються і тепер, від дітей і тепер відмовляються.
 
Напівтемрява, від генератора працює настільна лампа й Кювези, на столі журнали і карточки, таємниче блакитне світло на обличчі чергового лікаря. Тихо робить огляд малечі, тихо потім говорить. Боротьба за апарати життєзабезпечення і тепло, чайник нагріти проблема. Основний генератор згорів, поставили швидко новий, але менший.
 
Вчора хлопчика тринадцяти років оперували із ліхтарями - ампутація руки, приліт на Степанівку. Бачили його щойно внизу із сестрою - такі гарні діти!
 
Довго говоримо, прощаємось, він раптом говорить:
 
- У нас іще є трохи старші, яких з дитбудинків прислали на лікування. Ми нікого не виписали - робили діагнози під заборону транспортування, аби не забрали в рф. На зборах рішили розібрати додому, якщо росіяни наполягатимуть. Колаборантка рахувала їх двічі на день, звітувала - наполягали на вивозі, але потім було не до нас. Вивезли дитбудинки, а наші лишилися.
 
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews