Чернівчани забудуть про відключення води? Місто отримало понад 16 мільйонів євро на реконструкцію водного господарства

24.12.2022 12:36   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Чернівці отримають 16,4 млн євро від німецького держбанку KfW на модернізацію та реконструкцію міської інфраструктури водопостачання та водовідведення.
 
Грантову та Проєктну угоду між Кабінетом Міністрів України, Кредитною установою для відбудови (KfW) та «Чернівціводоканалом» підписали у Міністерстві розвитку громад та територій України.
 
- Підписали важливий документ із нашими німецькими партнерами, який дозволить продовжити проект, спрямований на модернізацію муніципального водного господарства Чернівців. Співпраця у цьому напрямку була започаткована ще до початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Тому для нас дуже важливо забезпечувати її послідовність і зараз, в такий складний час для України. Дякую міжнародним партнерам, які продовжують не лише підтримувати оперативне відновлення України, а й сприяють успішному завершенню спільних довгострокових проєктів, – зазначив виконувач обов’язків Міністра розвитку громад та територій України Василь Лозинський.
 
Від Чернівців свої підписи під угодою поставили міський голова Роман Клічук та директор водоканалу Андрій Колесник.
 
Залучені кошти спрямують на реконструкцію близько 7,5 км магістральних водопровідних мереж, насосних станцій та очисних споруд, закупівлю та монтаж обладнання (смарт лічильники, ремонтні та вимірювальні прилади, обладнання для хімічної лабораторії, спеціальний та технологічний транспорт, інструменти тощо).
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews