Приватну клініку на Буковині підозрюють у привласненні понад 8 млн бюджетних гривень

04.01.2023 15:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
На Буковині приватну клініку підозрюють у тому, що вона привласнила понад 8 мільйонів гривень за послуги, яких не надавала.

Про це пише "Громадчьке" з посиланням на Офіс генпрокурора.

За даними слідства, керівник клініки, його дружина, яка є фізичною особою-підприємцем та ще троє співробітників закладу налагодили схему. Їх підозрюють у привласненні бюджетних коштів, які клініка отримала від держави як відшкодування за надані населенню послуги.

Упродовж 2022 року лікарі вносили до електронної системи охорони здоров'я неправдиві відомості про послуги, яких насправді заклад не надавав.

Прокурори допитали більш ніж 1000 фейкових пацієнтів, більшість із них заявили, що послуг не отримували. Тож, як кажуть прокурори, держава безпідставно виділила клініці за ці послуги понад 8 мільйонів гривень. Щоби легалізувати кошти, їх перераховували на рахунки підконтрольних суб'єктів господарювання.

П'ятьом учасникам схеми повідомили про підозру за фактами привласнення майна завдяки зловживанню службовим становищем та відмивання грошей. За це загрожує до 12 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади до 3 років та з конфіскацією майна.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews