"Його поважали школярі та батьківська громада": під час обстрілу загинув відомий вчитель з Вижниччини

12.01.2023 14:47   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Страшна звістка сколихнула всю Вижниччину. При виконанні бойового завдання під час танкового обстрілу на Сході України загинув капітан Ковалюк Петро Михайлович - вчитель історії та предмета «Захист України» Вижницького опорного ліцею.
 
Про це повідомляють у спільноті "Освіта Вижницької громади":
 
"Творчий, досвідчений педагог, вмілий організатор. Заслужений вчитель України. Власним прикладом показував учням справжню любов до Української Держави та її демократичних принципів, з 2014 року по 2018 рік - на службі Збройних Сил України.
 
З 10 серпня 2016 р. по 09 березня 2018 р. виконував бойові задачі в зоні проведення АТО (учасник АТО). Займані посади: старший офіцер мобілізаційного відділення Вижницького РВК; заступник командира батареї з МПЗ, командир батареї, заступник командира дивізіону з МПЗ, командир дивізіону 44-ї окремої артилерійської бригади. За період служби був нагороджений відзнакою губернатора Тернопільської ОДА - орденом «ХРЕСТ СЛАВИ», за досягнення у військовій службі - почесним нагрудним знаком начальника Генерального штабу - Головнокомандувача ЗСУ ІІ ступеня, почесною відзнакою 44 бригади, медалями «Учасник АТО» та «Ветеран війни».
 
З 1 вересня 2018 року повернувся на посаду вчителя історії та викладача предмета «Захист України». Особливу увагу звертав на проведення військово-патріотичного виховання. Член територіального штабу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл»(«Джура»).
 
Як класний керівник не боявся ламати стереотипи, був відповідальним, ерудованим, високопрофесійним педагогом, згуртував батьківський та учнівський колективи. За щирість, активну життєву позицію, патріотизм – його поважали школярі та батьківська громада.
 
Займався активною громадською діяльністю. До 2014 року очолював Вижницький осередок «Свобода». Був членом виконкому Вижницької міської ради від ВО «Свобода». Користувався заслуженим авторитетом серед вчителів, батьків, дітей, громадськості.
З початку військової агресії 24.02.2022 року, одразу вступив до лав Територіальної оборони Вижниччини, з 13 березня 2022 року зарахований до лав Збройних Сил України, є капітаном артилерії. На даний час був командиром роти вогневої підтримки 93 батальйону, 107 бригади ТРО.
 
Виконком Вижницької міської ради висловлює щирі співчуття родині, друзям та побратимам загиблого Героя. Нехай світлий спомин про Петра стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться у нашій пам'яті".
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews