У Чернівцях на утримання та прибирання доріг за рік витратять понад 160 мільйонів гривень

12.01.2023 15:29   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівцях на утримання та обслуговування доріг у 2023 році витратять понад 103 мільйони гривень, на прибирання та підмітання — майже 60. Зокрема дороги влітку та взимку обслуговуватимуть МіськШЕП та "Техно-Буд-Центр". Інші послуги з утримання доріг виконуватиме комунальне підприємство.

Про це йдеться в тендерах, оприлюднених на сайті Prozorro, пише Суспільне.

Згідно з договором, МіськШЕП має здійснювати літнє утримання доріг (механізоване прибирання прилоткової території, зокрема й моста через річку Прут на вулиці Вокзальній, та полив вулиць, очищення колодців, закритої зливової мережі, відкритих водостоків; засипка гравієм ям, планування узбіч), зимове утримання доріг (обробка вулиць протиожеледними матеріалами, очищення вулиць від снігу спецтехнікою, прибирання і вивезення снігу, а також чистка кюветів та русел річок під мостами від сміття). Ці роботи МіськШЕП виконуватиме у Шевченківському та частині Першотравневого району, а також селі Коровія.

МіськШЕП також буде ліквідовувати аварійні вибоїни та провали (зокрема бруківки та асфальтного покриття), технічно обслуговувати світлофори, наносити дорожню розмітку, демонтовувати самовільно встановлені металеві та бетонні конструкції, а також встановлювати напівсфери для обмеження паркування та проїзду авто. Загалом за всі роботи у 2023 році МіськШЕП отримає 103,7 мільйона гривень.

Гроші підрядникам перераховуватимуть після надання актів про виконані роботи, йдеться в тендерній документації.

Департамент інфраструктури та благоустрою міськради уклав договори на прибирання і підмітання вулиць. Наразі з усіма підрядниками уклали договори, повідомив директор департаменту Григорій Прохоренко на пресконференції 12 січня.

Згідно з тендерами, компанії мають здійснювати літнє та зимове утримання тротуарів та прибордюрної частини доріг, утримання газонів, скошування трави та ліквідацію стихійних смітників.

 

У Садгірському та частині Першотравневого району, а також селі Чорнівка вулиці прибиратиме компанія "Техно-Буд-Центр". Також компанія здійснюватиме літнє та зимове обслуговування доріг. За це компанія отримає майже 20 мільйонів гривень.

Район вулиць Комарова, Героїв Майдану, проспект Незалежності та Головної, а також район Щербанюка, Героїв Майдану, Садової та Головної прибиратиме комунальне підприємство "Містосервіс". За це компанія отримає понад 9 мільйонів гривень.

Район вулиць Комарова, Героїв Майдану, Південно-Кільцевої, Буковинської (до залізничної колії) та Головної, а також проспект Незалежності, Героїв Майдану, Щербанюка, Головна, включно з селом Коровія прибиратиме ПП "Управдом" за понад 9 мільйонів гривень.

Вулиці в межах Руської, Буковинської, Головної, Садової, 29 березня, Соборній площі, Київської, Рошівської, Нагірної, Українки, Лисенка та Бандери прибиратиме ПП "Благоустрій" за майже 10 мільйонів гривень.

Райони вулиць Вокзальної (колишня Гагаріна), Головної, Центральної площі, Університетської, Главки, Конституційної (28 Червня), частину території мікрорайону Роша, а також вулиці в межах Руської, Сагайдачного, Головної та Центральної площі прибиратиме компанія "Регіон-К" за понад 11 мільйонів гривень.

За словами Прохоренка, інспектори департаменту перевіряють якість виконання робіт підрядниками, у разі виявлення порушень договорів компанії мають їх виправити. В інакшому разі, з компаніями можуть розірвати договори.

- Роботу підрядників у 2022 році оцінюємо на четвірку, ми задоволені. Не можемо сказати, що все ідеально, але загалом місто прибране, — розповів Прохоренко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews