Стрімко поширюються дописи обурених через відключення електроенергії буковинців: звідки "ростуть ноги"?

Переважно це фейки від сумнівних користувачів

13.01.2023 17:14   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

«Поки люди сидять без світла, держава експортує електрику в Європу», «На вулицях світло є, а в будинках відключення», «Поки «Трембіта» працює без відключень, ми сидимо без світла» - саме такі наративи росія використовує на інформаційному фронті.

Щодня спільнотами Facebook поширюються дописи обурених через відключення електроенергії жителів Чернівецької області, а також фейкові публікації від сумнівних користувачів, профілі яких здебільшого незаповнені або закриті. Такі дописи швидко ширяться мережею та викликають активні обговорення користувачів. Однак саме цим ми допомагаємо ворогу досягти його мети.

Головна ціль таких фейків полягає в тому, щоб ввести в оману українців, розбурхати суспільство та посіяти панічні настрої, таким чином відвертаючи увагу від російських ракетних обстрілів по енергооб'єктах України.

Суперечками і дописами про труднощі зі світлом користується ворог, адже окрім ракетних атак росія веде інформаційну війну. Щоб не стати жертвою маніпуляцій кремля та не поширювати неправдиву інформацію, довіряйте тільки офіційним джерелам:

- АТ «Чернівціобленерго» (https://oblenergo.cv.ua);
- Чернівецька ОВА (https://www.facebook.com/CVoda, https://www.facebook.com/RuslanZaparaniuk, https://t.me/chernivetskaODA);
- Чернівецька міська рада (https://www.facebook.com/cvcouncil);
- Сторінка Чернівецького міського голови (https://www.facebook.com/klichuk.roman).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews