На Калинівському ринку у Чернівцях підвищили плату за послуги: що кажуть підприємці

14.01.2023 07:52   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У Чернівцях на Калинівському ринку підвищили плату за послуги для підприємців ринку через інфляцію. Тариф зріс на понад 25% — з 2,44 гривні до 3,10 гривень на день за один квадратний метр торгового павільйону.

Про це у коментарі Суспільному повідомив директор ринку Олег Гульпак.

- Згідно з договорами, укладеними з підприємцями, ціна за послуги зростає відповідно до рівня інфляції. З урахуванням цього показника ми підвищили плату за послуги. У порівнянні з минулим роком, плата за контейнер у 20 квадратних метрів зросла в середньому на понад 300 гривень на місяць, — розповів Гульпак.

Плата за послуги ринку включає торгові місця, вивіз сміття, прибирання території та камери схову. За словами Гульпака, інші тарифи, зокрема плату за в'їзд, не підвищували, оскільки це б зменшило кількість покупців на ринку, які приїжджають на авто.

Підприємці на Калинівському ринку розповідають, що зменшився потік людей, відтак значно впали продажі. Тому підняття плати за послуги є додатковим навантаженням для продавців, розповів підприємець ринку Євген Шевчук.

- Можливо, варто піти назустріч підприємцям і відтермінувати підвищення плати. У такий важкий час треба розуміти й підприємців, ми розуміємо і владу. Потрібно знайти порозуміння і не підіймати тарифи, — вважає Шевчук.

Підприємиця Світлана, яка продає дитячі речі, розповідає, що підприємці йдуть з ринку через малі прибутки.

- Продавці йдуть, тому що не мають з чого заплатити за послуги. Якщо продамо на 50-100 гривень — це вже добре. Є ті, хто не купує новий товар, а продає залишки, щоб хоч щось заробити, — розповіла підприємиця.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews