"Чернівціобленерго" оштрафували за недотримання графіків відключень

17.01.2023 16:51   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) оштрафувала "Чернівціобленерго" за те, що вони не виконують графіки відключень світла.

Перевірки НКРЕКП виявили недотримання графіків відключень електропостачання споживачам з боку трьох операторів систем розподілу. Йдеться про "Вінницяобленерго", "Чернівціобленерго" та "Волиньобленерго".

Про це повідомляє пресслужба регулятора. 

Перевірки охоплювали діяльність компанії впродовж листопада - грудня 2022 року і здійснювались на численні звернення споживачів.

Вказані ОСР розподіляли участь споживачів у заходах з розвантаження енергосистеми (графіках відключення) нерівномірно, без дотримання принципу соціальної справедливості. Крім того, вони неналежним чином інформували споживачів про перерви в електропостачанні, зокрема, через власні вебсайти.

Регулятор призначив трьом компаніям санкції у вигляді штрафу у розмірі 85 тис. гривень та зобов’язав надалі дотримуватись справедливих графіків відключень, а також вимог щодо належного інформування споживачів про перерви електропостачання.

Крім того, на керівників згаданих обленерго накладені адміністративні стягнення у вигляді штрафу у розмірі 1700 грн.

НКРЕКП наголошує, що при застосуванні аварійного розвантаження ОСР не повинен допускати дискримінацію між користувачами і має надавати споживачам достовірну та своєчасну інформацію про графіки аварійних відключень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews