За останні кілька днів через необачність буковинців вигоріло 22 гектари сухої рослинності

15.03.2023 10:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Останнім часом значно збільшилась кількість пожеж на відкритій території. Лише протягом останніх чотирьох днів пожежно-рятувальні підрозділи 16 разів виїжджали на ліквідацію пожеж, спричинених загоранням сухої трави.

Вогонь знищив понад 22 га сухої рослинності. Основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях залишається людський фактор – необережне поводження з вогнем. 

Головне управління застерігає про небезпеку пожеж сухої трави, які завдають великої шкоди не тільки довкіллю та майну громадян, а й можуть становити загрозу для життя людей. За короткий проміжок часу вони набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4 км за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів. Проте найбільшу небезпеку несе пожежа, яка розповсюджується при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості. Як правило, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Гасіння таких пожеж пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів.

Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області застерігає суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, бути вкрай обережними у поводженні з відкритим вогнем, не розпалювати багаття біля будинків та не спалювати суху траву, а також не залишати без нагляду розпалене багаття. Будьте обережними і відповідальними, а у разі пожежі негайно телефонуйте за номером «101».

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews