В обласній дитячій лікарні вперше здійснили операцію з накладання гастростоми

Раніше маленьких пацієнтів доводилося транспортувати до Києва

20.03.2023 13:50   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
Операцію з накладання гастростоми вперше провели у Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні. Раніше, аби зробити таке хірургічне втручання, маленьких пацієнтів доводилося транспортувати до Києва.
 
Нині ж буковинські фахівці за допомогою сучасного ендоскопічного обладнання прооперували семирічного пацієнта із захворюванням центральної нервової системи. Хлопчик постійно перебував на зондовому годуванні. А процедура дозволить запобігти розвитку ускладнень та допоможе забезпечити хворого повноцінним харчуванням.
 
Гастростомія – операція, що має на меті створення штучного входу у порожнину шлунка через передню черевну стінку. Це дозволяє годувати недужих, які не мають змоги приймати їжу через рот.
 
Загалом протягом минулого року в області налічувалося 77 дітей із різноманітними захворюваннями, що потребували гастростомії. Відтепер вони зможуть зробити цю процедуру в обласній дитячій лікарні.
 
Немає опису світлини.
 
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews