Своїх не кидають: Михайло Жар запросив ченців МП переселитися із Києво-Печерської лаври у Банчени

23.03.2023 00:33   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Намісник Банченського монастиря митрополит Лонгин (Михайло Жар) запросив переселитися із Києво-Печерської лаври на Буковину ченців московського патріархату на чолі з Павлом Лебедем ("Пашею-Мерседесом").

Про це йдеться на сторінці Центру інформації УПЦ.

Михайло Жар переконував, що Банченський монастир прийме всіх монахів із Лаври, яким доведеться покинути свою обитель.

Мені дзвонили, питали, чи приймемо ми ченців із Києво-Печерської лаври у нашому монастирі. Завжди. Ми єдині у Христі всі. Ми не дамо образити нікого, – зазначив Лонгин.

На початку проповіді Жар зізнався, що йому важко розмовляти українською мовою. Потім Лонгин звинуватив українську державу в тому, що вона обікрала УПЦ МП, а також розпочала війну проти українського народу. Міністра культури Олександра Ткаченка та інших представників влади митрополит московського патріархату назвав слугами диявола.

Довідково

Вознесенський Банченський чоловічий монастир УПЦ (МП) — діючий чоловічий монастир УПЦ московського патріархату. Розташований у селі Молниця Герцаївського району Чернівецької області. Керує Банченським монастирем митрополит Лонгин, або ж Михайло Жар.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews