Чернівецький центр стерилізації придбав мобільну операційну і відтепер зможе працювати навіть у селах

04.04.2023 08:53   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чернівецький центр стерилізації придбав мобільну операційну — тепер можуть виїздити в громади області й стерилізувати там безпритульних собак. Для цього громади мають укласти з центром договір та мати місце для перетримки тварин.

Про це у коментарі Суспільному розповіла директорка міського центру стерилізації Ольвія Попова.

Раніше фахівці могли приїздити у громади на замовлення жителів – забирали тварин до Чернівців й стерилізували у центрі. Тоді громада або жителі платили додатково за перетримку. За словами Попової, багато громад не могли це оплатити.

- Зараз ми можемо простерилізувати собак й залишити у місці, яке у громаді відвели для їхньої перетримки. Як правило, нас замовляли самі жителі, які брали на себе таке навантаження, а має робити громада, – каже Попова.

Автомобіль для виїзних стерилізацій купили за понад мільйон гривень з міського бюджету. Його обладнають за гроші центру – планують купити операційний стіл та спеціальні тумби. На це потрібно орієнтовно 200 тисяч гривень.

У травні планують почати виїзди у громади. У межах Чернівецької громади послуги центру – безплатні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews