Фільм "Памфір", який знімали на Буковині, за два тижні зібрав майже 7 мільйонів (ВІДЕО)

Стрічку подивилися близько 45 тисяч глядачів

05.04.2023 10:06   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Фільм "Памфір", який знімали на Буковині, за два тижні зібрав майже 7 мільйонів гривень в українському прокаті. Його подивилися близько 45 тисяч глядачів.

За сюжетом фільму, дія відбувається на Заході України напередодні традиційного карнавалу Маланки. Головний герой Памфір повертається до своєї родини після тривалої відсутності. Коли його син влаштовує підпал в молитовному домі, Памфір змушений відновити зв’язок зі своїм неспокійним минулим. Щоб відплатити за провину сина, звертає на ризикований шлях з незворотними наслідками.

Фільм знімали понад чотири роки. Його бюджет склав майже 40 мільйонів гривень, про це в інтерв'ю "Детектору медіа" повідомила продюсерка фільму Олександра Костіна. Над стрічкою працювала команда з України, Франції, Польщі та Чилі. Світова прем'єра відбувалася у травні 2022 року на Каннському фестивалі – після показу фільму глядачі аплодували шість хвилин.

Окрім України, фільм буде у прокаті у 20-ти країнах світу.

Події фільму охоплюють період, коли мешканці села готуються до святкування Маланки. В інтерв'ю Суспільне Культура актор головної ролі Олександр Яцентюк розповів, що за 10 місяців до початку зйомок їздив в Красноїльськ й вперше всю ніч провів на Маланці.

Стрічку можна переглянути у кінотеатрах Чернівців. Зокрема, 6 та 14 квітня о 18:00 його показуватимуть у культурно-мистецькому центрі імені Миколайчука. Квитки на сеанс можна буде купити у центрі за годину до показу.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews