За три місяці на дорогах Чернівецької області сталося понад півтисячі аварій, у яких загинуло 9 людей

12.04.2023 11:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

У період з 1 січня по 31 березня поточного року на території обслуговування ГУНП в Чернівецькій області працівники поліції зафіксували 571 дорожньо-транспортну пригоду, у яких 9 осіб загинули та 119 – травмувалися.

Правоохоронці нагадують водіям і пішоходам про важливість дотримання правил руху на дорозі для запобігання аварійності та травматизму. 

Упродовж трьох місяців на автошляхах Буковини співробітники поліції задокументували 571 ДТП. Що стосується смертельних випадків, то у вказаних аваріях загинуло 9 осіб, а це на 50 % менше ніж за аналогічний період 2022 року, повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Найбільш поширенішими причинами аварій на дорогах області є порушення водіями правил маневрування, перевищення швидкості, не дотримання безпечної дистанції та керування транспортними засобами в стані сп’яніння.

Щоб не допускати найпоширеніших помилок водіїв і уникнути аварій та нещасних випадків під час керування транспортними засобами, поліцейські радять:

- перед початком руху перевірте справність вашого авто;

- ніколи не сідайте за кермо втомленим або в нетверезому стані;

- дотримуйтесь правил швидкісного режиму; 

- не здійснюйте різких маневрів; 

- не гальмуйте занадто різко; 

- під час руху не відволікайтесь на сторонні предмети.

Крім цього, працівники поліції звертають увагу пішоходів подбати про власну безпеку під час руху. Пішоходи повинні пам’ятати, що вони є також учасниками дорожнього руху та мають дотримуватись певних правил: 

- у темну пору доби слід одягати світлий верхній одяг; 

- використовувати флікери; 

- за межами населених пунктів рухатися узбіччям чи краєм проїзної частини; 

- переходити дорогу лише на пішохідних переходах.

Бережіть себе та не наражайте на небезпеку оточуючих!

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews