У Чернівцях вартість проїзду в маршрутках для учнів зросте з 7 до 14 гривень

15.06.2023 10:45   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Зараз проїзд у маршрутках для школярів коштує 7 гривень, а з 1 липня проїзд коштуватиме 14 гривень.

У Чернівцях вдвічі зросте вартість проїзду в маршрутних таксі для учнів. Наразі школярі користуються пільговим проїздом на час навчання і платять по 7 гривень за одну поїздку. А з 1 липня проїзд для учнів вартуватиме 14 гривень.

 Згідно з рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради від 9 червня 2022 року, учні шкіл, ліцеїв та гімназій можуть користуватися пільговим проїздом в маршрутках до 1 липня 2023 року, повідомило видання «Молодий буковинець».
 
У прес-службі Чернівецької міської ради зазначили, що виконком приймав рішення про пільговий проїзд для школярів на весь період навчального процесу.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України від 24.06.2022 року тривалість навчального року становить з 1 вересня 2022 року по 30 червня 2023. Тому відповідно до 30 червня вартість проїзду для учнів складатиме 7 гривень.

Вже з 1 липня проїзд для школярів в маршрутках зросте вдвічі і становитиме 14 гривень. Таку вартість установлять до початку нового навчального року. Влітку також виконавчий комітет Чернівецької міської ради розгляне питання про пільговий проїзд у маршрутних таксі для школярів і тоді визначать нову ціну на проїзд в громадському автомобільному транспорті. Нагадаємо, що в тролейбусах Чернівці школярі їздять безкоштовно.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews