У Чернівцях судитимуть директора приватної клініки, якого підозрюють у шахрайстві

02.08.2023 13:44   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Медцентр надавав НЗСУ дані про послуги, які насправді не надавалися пацієнтам.

Заволодіння понад 15 млн грн виділених за програмою медичних гарантій – на Буковині судитимуть ОЗГ з числа керівника та співробітників приватної клініки.

Про це повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.
 
"Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно керівника приватного медичного закладу, його дружини та чотирьох співробітників за фактами створення злочинної організації та участі у ній; розкрадання бюджетних коштів; несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах; відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, засновник та директор приватного медичного центру в Чернівецькій області, створив злочинну організацію до якої залучив дружину та працівників свого медичного центру, які діючи під його керівництвом, налагодили механізм заволодіння бюджетними коштами.
 
Встановлено, що упродовж 2022 року лікарі подавали до Національної служби здоров’я України неправдиву інформацію щодо надання населенню послуг за програмою медичних гарантій. Насправді ці послуги медичний центр не надавав, однак на основі недійсних даних, приватному медзакладу було безпідставно виплачено з держбюджету понад 15 млн грн.
 
Незаконно отримані грошові кошти керівник закладу легалізував шляхом перерахування на рахунки підконтрольних суб’єктів господарювання, зокрема і своєї дружини – лікарю цієї ж установи, яка зареєстрована як фізична особа-підприємець.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews