Турецький літак, який прямував з Осло до Анталії, проникав у закритий повітряний простір Буковини

13.08.2023 18:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Чартерний літак турецької компанії BBN Airlines, який здійснював рейс зі столиці Норвегії Осло до Анталії, 25 липня залетів у закритий повітряний простір України. 

Про це інформує норвезький суспільний мовник NRK.

Зазначається, що літак Airbus A320−200 турецької авіакомпанії BBN Airlines вилетів із Гардермуена о 22:08 за норвезьким часом зі 180 пасажирами на борту та летів до турецького курортного міста Анталії. 

Шторм, що наближався вздовж початкового маршруту польоту, змусив екіпаж розглянути альтернативний маршрут. Так, після близько двох годин у повітрі літак відхилився від маршруту і пролетів на межі Закарпатської і Чернівецької українських областей. Після цього він влетів у повітряний простір Румунії.

Потрапляння в повітряний простір України зафіксував сервіс Flightradar24. Також В авіакомпанії BBN Airlines підтвердили NRK, що 25 липня їхній літак змінив маршрут через наближення шторму.

Маршрут літака. Фото з мережі Інтернет

 

- Ми розуміємо занепокоєння, яке викликає цей інцидент, і гарантуємо, що будемо активно вживати заходів, щоб запобігти подібним інцидентам, – розповів виданню представник авіакомпанії.

Інших деталей польоту там не надали, лише зазначили, що після інциденту почалося внутрішнє розслідування.

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року Державне підприємство обслуговування повітряного руху України повідомило про закриття повітряного простору України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews