На Буковині відзначили День пам'яті загиблих захисників України (ФОТО)

29.08.2023 11:56   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Сьогодні, у День пам’яті загиблих захисників України, представники влади, громадськості, духовенства помолилися за полеглих воїнів та Україну, поклали квіти соняшнику на їхні могили. 

Саме ця квітка є офіційним символом цього жалобного дня і є уособленням скорботи за загиблими на Донбасі українськими воїнами.   День пам’яті започаткований у 2019 році. Саме з 29 серпня пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Українські військові були розстріляні, коли  колонами проходили, так званим,   «зеленим коридором». Шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник. 

- Повномасштабне вторгнення  відкрило нову сторінку героїзму,  мужності, незламності, і на жаль, втрат. Ми щодня втрачаємо найкращих – наших захисників і захисниць, які ціною власного життя боронили рідну землю. 

Ми не маємо права забути, ми повинні пам’ятати кожного. Вічна пам'ять і Слава нашим Героям! - каже начальник Чернівецької ОВА Руслан Запаранюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews