У Чернівецькому університеті оголосили догани через лайку першокурсників на посвяті матфаку

12.09.2023 13:17   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Двом студентам та працівнику Чернівецького національного університету, які організовували посвяту першокурсників, оголосили догани.

Це пов'язано з тим, що студенти першого курсу інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук під час посвяти нецензурно висловились на адресу факультету математики, - пише "Суспільне".

Про це повідомив ректор Чернівецького національного університету Роман Петришин на сторінці у Facebook.

Зокрема, ректор оголосив догану двом студентам другого та четвертого курсів та одному співробітникові навчально-наукового інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук за недогляди в організації та проведенні посвяти.

Відео, через яке ректор оголосив догани, зокрема опублікувала викладачка факультету математики та інформатики на своїй Facebook-сторінці:

Керівництво інституту говорило зі студентами щодо причин і наслідків цього. За словами Петришина, студенти інституту фізико-технічних та комп’ютерних наук звернулися до студентів-математиків з визнанням своєї помилки та вибаченням за вчинок. Випадок розглядатимуть 12 вересня на засіданні президії студпарламенту.

"Ковід, а потім війна зумовили проведення занять для студентів і школярів у дистанційному режимі. При цьому не вистачало живого спілкування, вони залишилися віч-на-віч зі смартфонами. Це призвело не лише до зниження рівня знань і культури поведінки, а й здебільшого до певних психологічних зламів", — каже Петришин.

Для розв’язання цієї проблеми для більшості бакалаврів денної форми навчання заняття проводять в очному режимі, в університеті працює Центр культури та дозвілля студентів та університетський соціально-психологічний центр. Крім того, організовують виховну роботу зі студентами.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews