На Буковині через розпалювання ворожнечі судитимуть митрополита УПЦ Лонгина

Під час літургій він зневажливо висловлювався щодо Православної Церкви України

14.09.2023 15:04   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців
У Чернівецькій області судитимуть митрополита УПЦ Лонгина — настоятеля чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ у Банченах. Його підозрюють у порушенні рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань.

Про це повідомили на сайті обласної прокуратури, пише Суспільне.

За даними слідства, у виступах священнослужителя Михайла Жара були слова, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі між віруючими УПЦ та ПЦУ, образу почуттів віруючих ПЦУ через їхні релігійні переконання.

Санкція статті передбачає штраф від понад 3 тисяч гривень до майже 9 тисяч гривень, обмеження волі до п’яти років або позбавлення волі до трьох років.

Що відомо про підозру митрополиту Лонгину

  • 22 травня настоятелю чоловічого монастиря Чернівецько-Буковинської Єпархії УПЦ у Банченах Михайлу Жару оголосили підозру у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.
  • За інформацією СБУ, під час літургій він зневажливо висловлювався щодо Православної Церкви України, називаючи її "церквою антихриста" та "сатанинською". Аби підтвердити чи спростувати розпалювання релігійної ворожнечі, проводили лінгвістичну експертизу.
  • На сторінці єпархії у Facebook писали, що Лонгина викликали на допит, щоб залякати й чинити тиск на нього.
  • 21 травня у Telegram-сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ опублікували звернення Лонгина, де він каже, що його викликає поліція.
  • 22 травня приблизно о 13:00 десятки людей прийшли до Чернівецького районного управління поліції ГУНП в Чернівецькій області, аби підтримати владику Лонгина і висловитись проти дій поліції.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews