На Буковині засудили жінку, що заперечувала збройну агресію рф проти України

28.10.2023 22:41   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Зловмисниця – 54-річна уродженка росії. Вона вже тривалий час проживає на Буковині і має українське громадянство.

За матеріалами СБУ засудили буковинку, яка публічно поширювала антиукраїнський контент у «Однокласниках». Ця соціальна мережа заборонена в Україні.

Про це йдеться у повідомленні Управління СБУ у Чернівецькій області.

Зловмисниця – 54-річна уродженка росії. Вона вже тривалий час проживає на Буковині й має українське громадянство.

«Фігурантка була не просто звичайною користувачкою забороненої соцмережі, а й учасницею ворожих спільнот, створених пропагандистами з рф та терористичних організацій «днр» і «лнр». Після повномасштабного вторгнення рф на територію України зловмисниця почала активно поширювати кремлівські наративи, підтримуючи загарбницьку політику держави-агресорки», – йдеться у повідомленні.

Зокрема, у фейкових публікаціях у її обліківці йшлося, що евакуацію з Маріуполя проводили лише російські війська, а українські обстрілювали цивільних. Окрім того, жінка поширювала відео із зображенням путіна та кадрами ядерного вибуху, в якому кремлівські агітатори погрожують, що «відплата неминуча».

Під час обшуку помешкання жінки оперативники та слідчі СБУ вилучили докази протиправної діяльности.

У повідомленні йдеться, що Глибоцький районний суд визнав докази беззаперечними, а зловмисницю винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 111-1 КУ. Йдеться про колабораційну діяльність.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews