У Чернівцях знову продовжили ремонт вулиці Хотинської

03.11.2023 10:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях знову перенесли термін завершення капітального ремонту вулиці Хотинської — через коригування обсягу робіт та матеріалів.

Ремонт розпочали у 2020 році. Цьогоріч термін ремонту продовжили втретє – до 24 грудня.

Про це розповів представник фірми-підрядника "ПБС" Віталій Деснега.

"Скоригували проєкт"

Ремонт вулиці Хотинської розпочали три роки тому. Спершу його мали завершити до серпня 2021 року. Підрядник попросив продовжити договір, бо виникали незаплановані роботи — реконструкція двох мостових переїздів та ремонт каналізаційної мережі. Згодом терміни переносили ще кілька разів.

Попередньо підрядник мав завершити ремонт вулиці до листопада, втім через складність будівництва та необхідність коригування проєкту терміни продовжили ще на два місяці.

Деснега каже, у раніше проєкті йшлося про ремонт мосту з демонтажем через річку Мошків. Наразі фірма використовує технологію, за якою міст можна ремонтувати без обмеження дорожнього руху.

"Ми переглянули демонтаж мосту. Були змінені трохи обсяги робіт та матеріалів. Це все затягнули на місяць, бо ми погоджували коригування проєктно-кошторисної документації", – каже Деснега.

За умовами договору, якщо підрядник не дотримується термінів виконання робіт, його можуть оштрафувати або розірвати договір. Штрафувати фірму "ПБС" за неодноразове продовження термінів не планують, бо для цього немає підстав, сказав у коментарі Суспільному заступник директора міського департаменту інфраструктури та благоустрою Григорій Прохоренко.

"Ми розуміємо, що є об'єктивні причини: не вистачає робочої сили чи матеріалів. Ми на це дивимося більш м'яко. Договори розриваємо, якщо є відвертий саботаж роботи й підрядник не хоче виконувати роботи в термін. У цьому випадку фірма свою роботу виконує. Також пише офіційні листи, де обґрунтовує необхідність продовжувати договір", – каже Прохоренко.

Наразі підрядник на 60% завершив ремонт мосту. Крім цього, замінюють в кінці вулиці дорожнє покриття й облаштовують тротуари. Згідно з додатком до договору, фірма має завершити ремонт вулиці до 24 грудня. Водночас Деснега каже, роботи планують виконати до 1 грудня.

Що відомо про штрафи підрядникам та розривання договорів

  • 13 жовтня 2023 року стало відомо, що у Чернівцях розірвали договір з підрядником "БМБУД", який поточно ремонтував вулицю Вірменську. Зробили це через порушення термінів договору – роботи мали завершити до 1 жовтня.
  • У 2022 році підрядник "Євродор", який ремонтував вулицю Кармелюка в Чернівцях, сплатив майже півтора мільйона гривень штрафу за прострочення термінів.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews