У Чернівцях капітально відремонтують комплекс "Олімпія" за майже 13,5 млн грн: тендер проводили тричі

14.11.2023 16:37   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях капітально відремонтують спортивний комплекс "Олімпія" за майже 13,5 мільйонів гривень. Тендери на ремонт проводили тричі, втім перші два з них не відбулися через відсутність пропозицій, які б відповідали умовам торгів.

Про це йдеться на платформі Prozorro, - пише "Суспільне".

null
Фото з мережі Інтернет

Від початку повномасштабного вторгнення й до літа 2022 року приміщення комплексу "Олімпія" використовували як гуманітарний хаб. Там зберігали й розподіляли допомогу вимушеним переселенцям та у регіони де були активні бойові дії.

"Рішенням перетворити його на гуманітарний хаб приміщення повністю "убили". Там уже підлоги немає, погане освітлення", – розповів на пресконференції 6 вересня сказав міський голова Роман Клічук.

Чому не відбулися попередні торги

Перші два тендери оголошували у вересні. У них взяли участь двоє учасників: ТОВ "Універсал Буд-2020" та ТОВ "Смеречина". Пропозиції обох підприємств двічі відхилили, бо вони не усунули невідповідності вимогам тендерної документації.

Наприклад, в одному з тендерів учасник не надав дозвіл на виконання робіт підвищеної небезпеки. Також були невідповідності умовам технічної специфікації, зокрема, не було визначено грошей на покриття ризиків та додаткових витрат через інфляцію.

Хто виконуватиме роботи

Останній тендер на ремонт спорткомплексу оголосили 17 жовтня. У ньому взяв участь один учасник – це волинська фірма "Будівельна корпорація "РСГ", яка майже три роки займається будівництвом.

Підприємство запропонувало виконати ремонт за майже 13,5 мільйонів гривень, йдеться на сайті Prozorro. З ним уклали договір. Відтак фірма має замінити підлогу у спорткомплексі на лакований паркет. Також облаштувати трибуни, встановити екран та нову систему освітлення.

За умовами договору, підрядник має завершити капітальний ремонт до кінця року.

Гроші на ремонт "Олімпії" виділили на засіданні сесії у травні. Фінансування передбачили за програмою розвитку фізичної культури та спорту в Чернівецькій громаді на 2022-2025 роки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews