Новий рік без ялинки: як Чернівці прикрасять до новорічних свят

16.11.2023 16:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях цього року до різдвяно-новорічних свят не будуть встановлювати головну ялинку на Соборній площі.

Про це в коментарі Суспільному сказала начальниця міського управління культури Юлія Сафтенко.

За її словами, ялинки у парку Жовтневому та парку імені Шевченка планують прикрасити до свята Миколая, яке цьогоріч відзначатимуть раніше — 6 грудня. Тоді ж буде і святкове відкриття цих локацій. У парку Шевченка встановлять штучну ялинку, яку купили раніше. А у Жовтневому парку прикрасять живу ялинку у горщику висотою 4-5 метрів. За словами Сафтенко, таке дерево попросять у Тресті зеленого господарства, а після свят повернуть назад.

На площі Філармонії встановлять фотозону. Її задекорують працівники закладів культури. Для цього використають вже наявні матеріали, оскільки невідомо, чи буде фінансування на такі заходи.

"У нас були закладені кошти на новорічно-різдвяні заходи, але це третя черга оплат. У казначействі дуже складно пропускають третю чергу. Фінансисти попередили про те, що до кінця листопада будуть прийматися заявки, але чи пропустить казначейство третю чергу — не факт", — каже Сафтенко.

За її словами, у всіх міських закладах культури також заплановані заходи для дітей до Дня Святого Миколая, який будуть відзначати 6 грудня.

Новорічну локацію на Соборній площі, як і торік, облаштувати не зможуть, оскільки там розміщені ангари для допомоги переселенцям. Їх встановила іспанська благодійна організація "Remar S.O.S" на початку повномасштабної війни. У 2021 році міськрада закупила штучну ялинку за майже 800 тисяч гривень. До 2022 року на Соборній площі встановлювали фотозони, фудкорти, сцену, атракціони та ярмарок.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews