У Чернівцях планують змінити вартість харчування для пільгових категорій учнів шкіл

25.11.2023 20:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях планують змінити вартість обідів для учнів пільгових категорій. За це рішення мають проголосувати члени виконавчого комітету. Ці гроші відшкодовуватимуть школам з міського бюджету, учні-пільговики продовжать харчуватися безоплатно.

Про це  повідомила керівниця управління освіти Ірина Ткачук, пише "Суспільне".

Вартість обідів для учнів 1-4 класів взимку (січень-лютий 2024 року) становитиме 46,08 гривень (за аналогічний період минулого року ціна становила 43,79 гривні), для 5-9 класів – 55,18 гривень (нині 52,34), для 10-11 класів – 61,96 гривень (нині 58,58).

Також виконком встановить ціни обідів на весну (березень-травень 2024 року). Для учнів 1-4 класів – 47,86 гривень, для 5-9 класів – 57,16 гривень, для 10-11 класів – 64,12 гривень.

Розрахунки щодо вартості харчування формуються залежно від середньої ринкової ціни на ті продукти, з яких готуватиметься їжа. За словами Ткачук, управління освіти має погоджувати вартість меню у Держпродспоживслужби й потім виносити це рішення на затвердження виконавчого комітету.

"Ми формуємо меню, яке є чотиритижневим. Чотири тижні діти харчуються абсолютно іншим набором продуктів. Й оскільки починається новий семестр скоро, а зараз у нас договори тільки тривають на осінь і на другий місяць зими, тому ми затверджуємо нове меню, затверджуємо нові ціни, щоб школи могли провести закупівлю послуг харчування. І визначити підприємців, які будуть постачати послуги харчування у заклади освіти", — каже Ткачук.

За це рішення 28 листопада мають проголосувати члени виконкому, після чого школи зможуть розпочати підготовку до нового шкільного семестру.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews