Буковина - край, де варто...займатися контрабандою. Правоохоронці затримали двох митників з підозрою у контрабанді цигарок

19.12.2023 21:03   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Їх викрили на сприянні контрабанди та в ухиленні від сплати майже 42 млн грн митних платежів.

Двом працівникам Чернівецької митниці повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень. Їх викрили на сприянні контрабанди та в ухиленні від сплати майже 42 млн грн митних платежів.

Про це пише Чернівецька обласна прокуратура.

За даними слідства, старший зміни та головний державний інспектор митниці, перевищуючи свої службові повноваження, без здійснення митного контролю та виконання митних формальностей, пропустили через митний кордон України на митну територію транспортні засоби з електронними сигаретами.

Як зазначають у прокуратурі, своїми протиправними діями митники сприяли незаконному ввезенню в Україну майже 168 тисячі штук електронних сигарет та ухиленню від сплати митних платежів майже на 42 мільйони гривень.

Наразі двом службовцям митних постів повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). Досудове слідство триває.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews