Максим Михайленко

Максим Михайленко

головний редактор Newssky, політолог

Яйця по вісім доларів за десяток. І не треба скиглити!

30.12.2023 15:14   Джерело: CvNews
Автор : Максим Михайленко

До вторгнення в Україну РФ завозила більше 500 мільйонів інкубаційних яєць на рік. У 2023 році ця цифра зменшилася на 50-60%. Наразі Туреччина, Азербайджан, Іран, і - лише до Калінінградського анклаву (а далі що, військовими літаками?) змогли забезпечити лише трохи більше мільйона яєць у постачанні.

Відповідно, подолати цю проблему екстреним імпортом Кремлю не вдасться. Потрібно 1,5 млн яєць на день, а їх не буде. Або буде, але не за нинішніми $2,6 за десяток, а за $6-8.

Так і всі решта товарів та послуг. Бо незважаючи на скасування конвертації рубля, на підвищення облікової ставки, на всі інші заходи - інфляція продовжує розганятися. З 1 січня, як офіційно повідомили російські логісти, ціни автоматично підвищуються на всі групи товарів на крок від 20%. Разом, з накопиченним ефектом на рік, передбачається зростання цін мінімум на 50%.

До речі, і Путін днями прямо заявив, що росіяни, так, заледве зводять кінці з кінцями, але мають затягнути пояси і терпіти, як за Сталіна, припинити скиглити на догоду ворожим голосам, бо так треба.

І справді - у своїй машині часу ця шизофренічна країна-бацила вже приїхала у літо 1992 року, наступна зупинка - 1987, повернення карної статті 88 за обмін валюти, чеки "Внєшпосилторга" та "Внєшторгбанку".

Яйця. Колаж 24 канал

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews