Ймовірно надавав вказівки про допити та катувань військовополонених ЗСУ — буковинця підозрюють у держзраді

23.01.2024 10:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Уродженцю Чернівецької області заочно повідомили про підозру у державній зраді та створенні терористичної групи. 

За інформацією СБУ, чоловік став заступником начальника "виправної колонії" в окупованій Макіївці та ймовірно наказував катувати українських військовополонених.

Про це повідомили на facebook-сторінці Управління СБУ у Чернівецькій області.

З власних джерел Суспільному стало відомо, що підозрюваний — уродженець Дністровського району.

За інформацією СБУ, чоловік є одним із керівників незаконної установи виконання покарань, підконтрольної окупаційним органам РФ на тимчасово захопленій частині Донеччини.

"Сфера його діяльності — спеціально-виховна та профілактична робота із засудженими. За інформацією свідків, він надавав вказівки щодо проведення допитів і катувань військовополонених ЗСУ", — йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, раніше підозрюваний працював у Донецькому відділі Державної пенітенціарної служби України.

"Проте навесні 2014 року приєднався до терористичної організації «ДНР» і за це від бойовиків отримав посаду «заступника начальника відділу донецького слідчого ізолятора». Пізніше отримав «підвищення» і став одним з керівників макіївської колонії", — йдеться у повідомленні.

Санкція статтей, за якою підозрюють буковинця, передбачає позбавленням волі від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews