Побиття дитини в будинку-інтернату на Буковині: вихователі приховали інцидент від правоохоронців

29.01.2024 23:13   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

популярне


Вихователю будинку-інтернату на Буковині, де побили дитину, винесли догану.

Вихователю Харківського обласного центру соцпідтримки дітей та сімей "Гармонія", який релокувався на Буковину, повідомили про догану. Це пов'язано з побиттям 9-річної дитини іншою вихованицею.

Про це у Telegram повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

За інформацією Лубінця, представниця Уповноваженого в області Ірина Ісопенко позапланово відвідала заклад, поспілкувалася з черговим персоналом центру, а також проаналізувала документи, особові справи дітей та медичні документи.

Так встановили, що 17-річна вихованка закладу побила 9-річну дитину. У повідомленні йдеться, що керівництво та працівники центру не вчасно зреагували на побиття та намагалися приховати це від правоохоронців та служби у справах дітей.

Раніше директорка центру "Гармонія" Алла Трохименко у коментарі Суспільному сказала, що сама викликала поліцію.

Також, за інформацією Лубінця, вони не вчасно оглянули та надали медичну допомогу дитині, зокрема не організували роботу дитину з психологом.

Через факт побиття вихователя притягнули до дисциплінарної відповідальності у вигляді догани.

Що відомо про побиття дитини

Харківський обласний центр соцпідтримки дітей та сімей "Гармонія" перевіряли через фото побитої дитини. Директорка центру "Гармонія" Алла Трохименко розповіла, що бачила це фото.

"Мені ці фото присилала сестра медична, коли це трапилось. А поширюють, нібито це зробила викладачка. Я хочу, щоб з цим розібрались правоохоронні органи. У нас 45 дітей, якщо їх опитати, то цього не приховаєш, якби це дійсно було. Тому я цього не боюся", — каже Трохименко.

За словами директорки, торік заклад перевіряли — тоді порушень не виявили.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews