У Чернівцях СБУ затримали трьох посадовцівмедзакладів та ВЛК, які допомагали чоловікам уникнути мобілізації

29.01.2024 23:15   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях посадовці трьох медзакладів та військово-лікарської комісії ймовірно допомагали чоловікам уникнути мобілізації. За даними СБУ, знімали з військового обліку у зв’язку із непридатністю за 6 тисяч доларів з людини.

Про це повідомили на сторінці СБУ в Чернівецькій області у Facebook.

За інформацією СБУ, видавали фіктивні довідки про психічні захворювання, госпіталізації та виписки про лікування. Ймовірно причетні до цієї справи лікарі отримали за видачу фіктивних документів понад 115 тисяч гривень з листопада 2023 року по січень 2024 року.

Співробітники СБУ затримали одного з посадовців під час передачі 31 тисячі гривень. Йому повідомили про підозру у наданні неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Під час обшуків за адресами проживання, місцями роботи та в автомобілях посадовців правоохоронці вилучили чорнові записи, медичні справи та гроші.

Наразі вирішується питання повідомлення про підозру іншим причетним до справи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews