Чернівчанку Гуріну підозрюють у поширенні інформації про розташування ЗСУ чи військових формувань

31.01.2024 18:38   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чернівчанку Анжелу Гуріну підозрюють у поширенні інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань. Гуріна з підозрою не погоджується.

30 січня слідчі обласного управління СБУ повідомили про підозру жительці Чернівців. Цю інформацію Суспільному підтвердила речниця СБУ Чернівецької області Леся Федоренко.

"Поширення інформації про розташування чи переміщення особового складу ЗСУ та військової техніки в соціальних мережах, публікація її в пресі чи повідомлення стороннім особам може призвести до ворожих ракетних ударів по зазначених локаціях", – повідомила Федоренко.

Санкція статті передбачає позбавлення волі від п'яти до восьми років.

Анжела Гуріна у коментарі Суспільному розповіла, що не погоджується з обвинуваченнями СБУ.

"Підозра за те, що я фіксувала правопорушення невідомих людей у зеленій формі, а СБУ вважає, що я викладала у соцмережі розташування військових частин. Кажуть, я знімала військових, а ТЦК не є військовими. Тобто я фіксувала правопорушення невідомих осіб без підстав та без повноважень", – каже Гуріна.

За словами Гуріної, 30 січня відбулося судове засідання, на якому розглядали обрання запобіжного заходу — домашнього арешту. Згідно з сайтом Судової влади України, наступне засідання заплановане на 1 лютого.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews