Міський голова Чернівців розповів, яким може бути економічно обґрунтований тариф в тролейбусах

07.03.2024 21:12   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Чернівцях планують затвердити новий тариф на проїзд у тролейбусах. Тариф, який діє наразі, – не є економічно обґрунтованим.

Про це на пресконференції 7 березня розповів міський голова Роман Клічук, пише Суспільне.


Зараз тариф на проїзд у тролейбусах становить 12 гривень 25 копійок. Його затвердили у жовтні 2022 року. Спочатку вартість для пасажирів становила 10 гривень, а 2 гривні 25 копійок відшкодовували з міського бюджету. У березні вартість проїзд підвищили до 12 гривень, а 25 копійок компенсують з бюджету.

Через зростання вартості електроенергії, пального та запчастин тариф у 12 гривень 25 копійок не є економічно обґрунтованим.

За словами Клічука, у тролейбусному управлінні завершують розрахунок економічно обґрунтованого тарифу. Попередньо він становитиме понад 13 гривень 50 копійок. Коли новий тариф перевірять у фінансовому управлінні, його розглянуть на засіданні виконкому.

"На людей це ніяк не вплине. Вони й далі сплачуватимуть 12 гривень за проїзд", – каже Клічук.

За словами Клічука, різницю між новим тарифом та сумою, яку сплачують за проїзд пасажири, відшкодовуватимуть з міського бюджету.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews