СБУ повідомила про підозру ще трьом зрадникам і колаборантам з Донеччини та Луганщини

12.03.2024 19:32   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Служба безпеки зібрала беззаперечні докази державної зради та колабораційної діяльності щодо трьох мешканців Донецької й Луганської областей, які пішли на співпрацю з ворогом і працюють в окупаційних владних та правоохоронних органах.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Чернівецькій області.
 
Зокрема, жителька тимчасово окупованого Єнакієво на Донеччині, ще до повномасштабного вторгнення приєдналася до терористичної організації «днр». Від незаконної влади вона отримала посаду «керуючої справами адміністрації міста Єнакієво». Після так званого «приєднання» Донецької області до російської федерації, представники окупаційної влади, зважаючи на антиукраїнську позицію фігурантки, залишили її на цій посаді і доручили забезпечувати «нові порядки» держави-агресора.
Зловмисниці повідомлено про підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України:
 
◾️️ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації);
◾️ч.1 і ч.2 ст. 111 (державна зрада);
◾️ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).
 
Інший фігурант - підприємець із смт. Троїцьке Луганської області, яке в лютому 2022 року окупували війська рф. Він одразу ж добровільно вступив у злочинну змову з представниками держави-агресора і зайняв посаду «начальника Лантратівського відділу по життєзабезпеченню населення адміністрації Троїцького району луганської народної республіки». Зраднику слідчі СБУ повідомили про підозру за ч.2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.
 
Ще один фігурант – маріуполець, який до повномасштабного вторгнення працював слюсарем на «Азовсталі»». У травні, після окупації міста, він виїхав на територію російської федерації, але вже на початку червня повернувся і на пропозицію окупаційної влади вступив до незаконного правоохоронного органу - «мчс днр». У складі так званого «аварійно-рятувального відділення спеціального призначення» брав участь у роботах по розчищенню територій, якими окупаційна влада намагалась приховати злочини держави-агресора.
 
Колаборанту повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.
 
Викриття злочинної діяльності та розслідування проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews