Новопризначений командир бригади ТРО у Чернівцях Ісаченко розповів про військову службу та плани на новій посаді

12.03.2024 20:07   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Новопризначеному командиру 107 бригади тероборони Чернівецької області Ігореві Ісаченку 48 років. Він з родини військових. До повномасштабного вторгнення жив у Бахмуті. Був учасником АТО. У 2022 році, після трьох років пенсії, повернувся на фронт: виконував бойові завдання поблизу Мар'їнки та Красногорівки. 

 Суспільне Чернівці розповідає, що відомо про нового очільника бригади та його плани на посаді.

Після трьох років пенсії повернувся на фронт

Ігор Ісаченко виріс у родині військових. До десяти років жив у військовому містечку в Німеччині, а у 1990 році повернувся в Україну. Згодом вступив до військового училища.

З 2015 року служив у добровольчому батальйоні "Київська Русь", а згодом був заступником командира одного з батальйонів 54 механізованої бригади. Про це Ісаченко розповів у коментарі Суспільному.

У 2019 році військовий звільнився зі служби й пішов на пенсію.

Разом із сім'єю він проживав у Бахмуті – коли почалася повномасштабна війна, вивіз родину у безпечне місце. Тоді у Київській області натрапив на колону російських військових. Разом з іншими чоловіками зміг відібрати у них бойову машину, однак потрапив у засідку. Тоді Ісаченко отримав травму й деякий час проходив лікування. Коли одужав, знову призвався на військову службу.

Ісаченка направили служити у 109 бригаді тероборони, яка дислокується на Донеччині. У складі одного з батальйонів воював на Луганському напрямку, а також поблизу Мар'їнки та Красногорівки. Торік став заступником командира бригади.

"Завдання визначатиму сам"

За словами Ісаченка, наразі ознайомлюється з тим, що відбувається у бригаді. Опісля визначатиме завдання.

"Наразі дивлюся, який стан справ у бригаді. Він дещо плачевний, бо чомусь не було ні місцевості, ні військового містечка, тому бригада "кочує" з місця на місце. Нещодавно нам виділили місце, але там ще нічого не облаштували", – каже Ісаченко.

Ісаченко каже, у Донецькій бригаді тероборони військових було більше через велику кількість батальйонів.Також, попри постійні ракетні обстріли з боку російської армії, через які постраждало багато будівель, все ж мали місце для перебування бійців.

"Тут чомусь не таке відношення до бригади. Чому, наприклад, не допомогти нашим військовим, щоб вони могли нормально підготуватися до ведення самооборонних чи наступальних дій. А для цього треба десь збирати військових й організовувати заняття. Це не робиться на колінцях", – каже Ісаченко.

Зараз новий очільник планує налагоджувати управління всередині бригади та взаємодію з місцевою владою й іншими військовими формуваннями області.

Чому звільнили попереднього командира

З 2021 року 107 бригаду Чернівецької ТРО очолював Андрій Цісак. У лютому 2024 року Цісака перевели з посади командира. Причиною стали кадрові зміни в Силах тероборони після зміни головнокомандувача, коментував Цісак Суспільному.

"Замінили головнокомандувача Збройних сил [з Залужного на Сирського — ред.], приблизно 15 генералів-командувачів родів військ, і відповідно замінили багато командирів військових частин, зокрема тероборони. Прийнято рішення замінити тих, хто на початку вторгнення очолили колективи, взяли на себе відповідальність. Чи буде це рішення правильним — час покаже", — казав він.

11 березня у відповіді на запит Суспільного у Командуванні сил ТрО ЗСУ вказали, що полковника Цісака "призначено офіцером резерву офіцерського складу роти резерву офіцерського складу військової частини А4273".

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews