Водію автобуса, який ймовірно намагався вивезти 34 чоловіків через кордон на Буковині, обрали запобіжний захід

12.03.2024 20:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Водію мікроавтобуса, який ймовірно намагався незаконно вивести 34 чоловіків через українсько-румунський кордон на Буковині, обрали запобіжний захід. Його триматимуть під вартою з можливістю внести заставу у розмірі мільйон гривень.

Про це ідеться у повідомленні обласної прокуратури.

За інформацією прокуратури, водієм був 24-річний харків'янин. Ймовірно, він разом зі спільниками знаходили охочих виїхати з України чоловіків через месенджери. Харків'янин забезпечував їм доїзд до кордону.

За даними слідства, це вартувало від 4 тисяч до 10 тисяч євро з людини – гроші чоловіки мали заплатити вже після перетину кордону.

Мікроавтобус затримали 8 березня за 3 кілометри до українсько-румунського кордону у межах села Стерче. У вантажному відсіку перебували 34 військовозобов’язаних з 12 областей України.

Водію автобуса повідомили про підозру за фактом незаконного переправлення через держкордон. Йому загрожує від 3 до 9 років ув'язнення. Також харків'янину обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад мільйон гривень.

Правоохоронці також встановлюють ймовірних спільників підозрюваного.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews