Привласнив майже три мільйони бюджетних коштів: поліція Буковини викрила директора будівельної компанії

04.04.2024 13:08   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

Щоб незаконно заволодіти державними коштами, які були виділені для проведення аварійно-відновлювальних робіт дороги місцевого значення у Дністровському районі, керівник столичної компанії завищив обсяги фактично виконаних робіт, матеріальних ресурсів і конструкцій. 

Про це повідомляє Чернівецька обласна військова адміністрація.

Злочинну діяльність 56-річного жителя Київської області задокументували співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно із колегами обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та Служби безпеки України.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що у листопаді 2020 року чоловік, будучи директором будівельної компанії, уклав договір на виконання капітального ремонту автомобільних доріг місцевого значення після наслідків стихії. 

Відповідно до умов договору, з державного бюджету за виконану роботу на рахунки столичної будівельної компанії було перераховано гроші. Підрядник, зловживаючи своїм службовим становищем, вносив недостовірну інформацію до актів виконаних робіт. У результаті протиправної діяльності державі завдано збитків на суму понад 2,8 мільйона гривень.

Наразі співробітники Слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. 

Протиправні дії чоловіка кваліфікуються за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews