Двох зрадників з Херсонщини, які співпрацювали з окупаційною владою засудили до 15 років ув'язнення

12.04.2024 11:55   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Шевченківський районний суд Чернівців визнав беззаперечними зібрані Службою безпеки докази вини двох мешканців Херсонщини, які під час тимчасової окупації регіону добровільно пішли на співпрацю з представниками держави-агресорки.
 
Перший фігурант у вересні 2022 року очолив так звану «раду молоді» у фейковій адміністрації «Білозерського муніципального округу».
За свідченнями очевидців, зрадник активно допомагав окупантам проводити псевдореферендум щодо приєднання українських територій до рф., повідомляє спресслужба СБУ у Чернівецькій області.
 
Не вдалося уникнути правосуддя і ексначальнику інспекції житлово-комунального господарства обласного центру. Після захоплення регіону російськими військами він одразу запропонував свої послуги новим «господарям» і став начальником відділу технагляду управління жкг незаконної «військово-цивільної адміністрації м. Херсона». На цій посаді він допомагав запроваджувати російське законодавство і здійснювати підривну діяльність проти України.
Після звільнення захопленої ворогом Херсонщини Силами оборони України обоє зрадників накивали п’ятами і тепер переховуються на тимчасово окупованій території.
 
На підставі зібраних доказів, суд визнав зловмисників винними за двома статтями Кримінального кодексу України:
- ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
- ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність)
 
Співробітники СБУ встановили місця їхнього перебування та проводять комплексні заходи для притягнення до визначеної судом відповідальності.
 
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews