Новий мікрорайон з'явиться у Чернівцях: який архітектурний проєкт переміг (ФОТО)

26.04.2024 16:18   Джерело: CvNews
Опубліковано : Ігор Кравців

На засіданні журі Всеукраїнського закритого містобудівного обрали переможців бліцконкурсу на кращий проєкт формування структури кварталу, обмеженого вулицями Сторожинецькою, Рівненською, Героїв Майдану, Сергія Скальда.

До участі в конкурсі зареєструвались та отримали запрошення на участь 8 авторів та авторських колективів з Чернівців та Львова. Відтак на розгляд журі було подано 5 проєктів.

null
Фото з мережі Інтернет



Основним завданням конкурсантів було сформувати концептуальну пропозицію детального плану території району багатоквартирної житлової та громадської забудови.

Так, переможцем конкурсу обрано проєкт авторського колективу з Чернівців DARgroup & partners (архітектори Богдан Курніцький, Анастасія Волкова та Микола Цвильов). Він отримує грошову винагороду у розмірі 70 000 грн.

Мікрорайон Рівненська-Скальда. Фото Чернівецької міської ради

Друге місце та премію у розмірі 50 000 грн отримав проєкт авторського колективу з Чернівців (архітектори Мар’ян Стасюк, Аліна Малеш та Софія Романюк).

Третє місце із премією у розмірі 30 000 грн посів проєкт теж чернівецького колективу (архітектори Олександр Григорчук та Вікторія Гавриш).

Мікрорайон Рівненська-Скальда. Фото Чернівецької міської ради

Хто обирав переможців:

Василь Зазуляк — заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, член Ради директорів Конфедерації будівельників України;

Дмитро Домітрюк — заступник директора, начальник управління містобудування та архітектури департаменту урбаністики та архітектури Чернівецької міської ради, головний архітектор міста;

Олег Пікущенко – архітектор, віце-президент Національної спілки архітекторів України, голова Архітектурної палати України;

Лариса Вандюк – архітектор, член місцевої організації Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області;

Олександр Завалецький – архітектор, член місцевої організації Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області;

Віталій Жорін – архітектор, головний архітектор проєктів;

Сергій Гомонович – архітектор, доцент кафедри архітектури та збереження об`єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Чернівецький національний університету ім. Ю. Федьковича, член місцевої організації Національної спілки архітекторів України в Чернівецькій області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews