Колишню директорку гімназії №5 м. Чернівці Віру Сопетик визнали винною у булінгу учнів

13.05.2024 13:21   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Колишню директорку гімназії №5 у Чернівцях Віру Сопетик Першотравнений районний суд Чернівців визнав винною у адміністративному порушенні.

Суд врахував заяви батьків, в яких описані ситуації з булінгом під час навчального процесу, а також висновок комісії управління освіти Чернівецької міської ради, пише promin.cv.ua.

Суд постановив стягнути з ексдиректорки судовий збір та штраф у понад тисячу гривень.

«Вина обвинуваченою підтверджується письмовими доказами. Зокрема, протоколом про адміністративне правопорушення, заявами батьків учнів та висновками засідання комісії з розгляду випадків булінгу, письмовими поясненнями батьків постраждалих учнів», – йдеться в постанові суду.

Скандал розпочався на початку березня, коли у місцевих пабліках оприлюднили допис, в якому йшлося, що під час бесіди на тему поведінки у школі представниця ювенальної поліції кричала на дітей, а також погрожувала їм. Згодом також оприлюднили аудіозапис "виховного уроку" у чернівецькій гімназії, де поліціянтка знущалася з учнів.

На виховному уроці, поліцейська погрожувала здати в ТЦК батьків школярів чернівецької гімназії № 5.

Відтак поліція розпочала службове розслідування можливих неправомірних дій поліцейської щодо школярів. Водночас батьки учнів вимагали звільнити директорку гімназії.

Уже за кілька днів, 11 березня, стало відомо, що директорку закладу, де цькували дітей, планують тимчасово відсторонити. А поліцейській, яка цькувала учнів у чернівецькій гімназії, заборонили працювати з дітьми.

29 квітня директорка гімназії №5 у Чернівцях Віра Сопетик написала заяву на звільнення. Раніше їй оголосили догану за те, що допустила приниження дітей під час виховної бесіди з поліцейською.

1 травня дректоркою Чернівецької гімназії №5 "Інтеграл" стала Ірина Антонюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews