Сезон миття вікон: як досягти ідеального блиску

18.05.2024 08:57   Джерело: CvNews
Опубліковано : Буковинський Новинар

Незмінна весняна традиція — це миття вікон. Очищення скла та рам — не надто складна маніпуляція, але займає час та потребує певної підготовки. Щоб полегшити процес, варто заздалегідь підібрати побутову хімію та дотримуватися простих правил.

Періодичність та підготовка

Професійні клінери радять мити вікна двічі на рік: навесні та наприкінці осені. Найкращі умови для прибирання — тепла, безвітряна й трохи хмарна погода. Сонячні промені занадто швидко підсушать мийні засоби, і на склі залишаться розводи, а дощ зведе нанівець усі зусилля.

Починають прибирання з підготовки необхідних матеріалів і знарядь. Зазвичай до переліку входять:

  • бавовняні та мікрофіброві серветки;
  • губки з жорсткою стороною;
  • мийний розчин із пульверизатором;
  • дві-три ємності для води;
  • гумовий скребок для скла;
  • телескопічна швабра.

Значно прискорюють та спрощують процес очищення віконний пилосос і магнітний скребок.

Рами та сітки

Спочатку миють рами, які за зиму добряче накопичили бруд і пил. Щоб уникнути перенесення на скло, використовують воду з різних ємностей та окремі серветки. Пластиковий профіль чудово відмивається рідкими засобами з нейтральним рівнем рН. Можна самостійно зробити водний розчин із прального порошку та рідини для посуду. Не варто використовувати соду або аналогічні абразивні суміші — вони пошкодять поверхні. Дерев’яні та лаковані рами обережно очищують зволоженою серветкою, а потім обробляють спеціальними поліролями. У разі забруднення ганчірки промивають, а воду міняють.

Москітні сітки миють окремо, під напором води в душовій кабіні або ванні. Для цього використовують м'яку губку та очищувальну рідину. Обережно, щоб не пошкодити структуру, обробляють обидві сторони. Потім змивають мильний розчин і залишають сітку до висихання.

null

Очищення скла

Склопакети з обох сторін протирають губкою, змоченою в мийному засобі. Краще, якщо вона буде закріплена на телескопічній швабрі. Залишки мильної рідини видаляють рухами зверху вниз за допомогою гумового скребка. Вологи має бути достатньо для легкого ковзання інструмента по склу.

Далі з розпилювача наносять засіб для скляних поверхонь, найчастіше він спиртовмісний. Наприкінці вікно насухо витирають спеціальними безворсовими або паперовими серветками.

Під час роботи не слід забувати про техніку безпеки. Не можна ставати на підвіконня, тим паче на зовнішнє. В арсеналі обов’язково мають бути фартух, міцні гумові рукавички та респіратор, що захистить від аерозольних випарів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews