Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, журналіст

Вірна парафіянка УПЦ МП, бренди з дермантину та незадекларований мерседес Е-класу: хто вона — головна держінспекторка Чернівецької митниці

25.05.2024 09:07   Джерело: CvNews
Автор : Іванна Капустянська

23-річна Серафима Думітру обіймає посаду головної державної інспекторки у Чернівецькій митниці, а до цього навчалася в Одеській юридичній академії.

Увагу привертає те, що її декларація абсолютно порожня — вона не декларує ні транспорт, ні місце проживання, ні родичів, пише Слідство.Інфо.

Паралельно з цим, дівчина активно веде соціальні мережі. На фотографіях Серафима позує з брендовими аксесуарами, а її супутником на більшості знімків є чорний мерседес Е-класу.

«Просто у мене немає нічого свого. Я живу з батьками. Автівку не декларую, бо вона зареєстрована не на мене. Купувала її у брата може 5 місяців тому, а він у людини з Івано-Франківська. Вона досі зареєстрована на неї. Перереєструвати збираюсь, але поки що немає часу», — розповідає у коментарі журналістам Серафима Думітру.

Як пояснили «Слідству.Інфо» у НАЗК, декларувати транспорт все ж потрібно, але за певних обставин.

«У декларації відображаються відомості про транспортні засоби, які належать суб’єкту декларування або членові сім’ї на праві власності станом на кінець звітного періоду; або якщо вони перебували у користуванні чи володінні суб’єкта декларування або члена його сім’ї протягом не менше половини днів звітного періоду, або станом на останній день звітного періоду та за умови, що право користування виникло не менше ніж за 30 календарних днів до кінця звітного періоду», — пояснює Олексій Тучак.

Серафима розповідає журналістам, що всі брендові речі на знімках — насправді не брендові, а прості підробки: «Це все копія, це дермантин, це Калинівський ринок». Розмір своєї заробітної плати Серафима одразу пригадати теж не може, пояснює просто, мовляв, працює нещодавно, виписує все на листочку.

Окрім лакшері-життя у соцмережах дівчина публікує спільні фото з батьком — Лоріном Думітру або ж протоієреєм Павлом. Чоловік — благочинний Герцаївського церковного округу Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП.

Її батька можна побачити на знімках разом зі ще одним священником УПЦ МП, наставником Банченського монастиря — митрополитом Лонгином, або ж в миру — Михайлом Жаром — який з 2014 року проводив антиукраїнську риторику. У 2023 році СБУ оголосила Жару підозру через розпалювання міжрелігійної ворожнечі. 

null

Його син — теж Михайло Жар — у 2019 році балотувався та був обраний у Чернівецьку обласну раду від політичної партії «Опозиційна платформа за життя». Агітаційні брошури на його підтримку на своїй сторінці публікувала і Серафима.

null

Журналісти «Слідства.Інфо» запитали у дівчини про її ставлення до УПЦ МП та до проросійських наративів у її оточенні: «Тут, де мій тато служить, немає нічого пов’язаного з людьми, які на нас напали. Владика Лонгин, Михайло Жар, монастир — нічого спільного з проросійськими батюшками не мають». 

На просторах інтернету можна натрапити на анкети Серафими на декількох іноземних сайтах знайомств. Серафима каже, що таким чином заробила тисячу гривень: 

«Два місяці назад мені за це дали тисячу гривень. Я заправила машину, і все». 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews