Чернівецький суд визнав винним бойовика, який брав активну участь у збройному захопленні українських міст

18.07.2024 14:05   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
Колегія суддів Шевченківського районного суду Чернівців визнала беззаперечними зібрані Службою безпеки докази вини бойовика, який приєднався до збройних сил РФ і воює проти України на боці Росії.
 
Про це повідомляє пресцентр СБУ.
 
За даними слідства, уродженець Харківщини приєднався до терористичної організації «днр» ще до повномасштабного вторгнення рф на територію України. Він вступив до незаконного збройного формування «бригада Восток» навесні 2014 року, отримавши позивний «Фрідом».
 
Бойовик пройшов по «кар’єрних сходах» від мінометника до командира взводу управління реактивної артилерійської батареї. Брав участь у бойових діях проти Сил оборони України поблизу населених пунктів Шахтарськ, Іловайськ, Дебальцево, Піски, Авдіївка та в районі Донецького аеропорту. За свої «подвиги» неодноразово був нагороджений окупантами.
 
24 лютого 2022 року терорист зі своїм підрозділом приєднався до збройних сил рф і допомагає агресору штурмувати українські території, вбивати мирних жителів, знищувати інфраструктуру. Зокрема, брав активну участь у збройному захопленні Авдіївки.
 
На підставі зібраних доказів, суд визнав зловмисника винним за ч.1 і ч.2 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України і призначив покарання у вигляді 15 років в’язниці з конфіскацією майна.
 
Наразі співробітники СБУ проводять комплексні заходи для затримання злочинця і притягнення його до визначеної судом відповідальності.
Розслідування проводили слідчі СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews