У Чернівцях оштрафували прикордонника, який обіцяв за 10 тисяч доларів працевлаштувати чоловіка в СБУ

23.07.2024 16:26   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Прикордонника з Чернівців оштрафували на понад 50 тисяч гривень за хабар: він обіцяв знайомому допомогти працевлаштуватися в СБУ, щоб уникнути мобілізації. Також йому призначили пʼять років ув'язнення, втім звільнили від покарання з іспитовим строком на два роки. Свою провину чоловік визнав.

Про це йдеться у вироку Шевченківського районного суду у Чернівцях, пише "Суспільне".

Згідно з вироком, торік чоловіка мобілізували та направили на службу у прикордонному загоні. У січні цього року неподалік одного з ресторанів Чернівців він зустрів свого знайомого, який планував влаштуватися на роботу у Службі безпеки. Тоді прикордонник запропонував чоловіку допомогти з працевлаштуванням на посаду діловода, щоб уникнути мобілізації – за це мав отримати 10 тисяч доларів.

Чоловік погодився, але повідомив про це правоохоронців. 16 січня в одному з кафе він передав гроші прикордоннику.

У суді прикордонник повністю визнав свою вину і розкаявся. Просив не призначати йому суворе покарання. Суд врахував це, а також, що чоловік не перебуває на обліку у нарколога та психіатра, позитивно характеризується за місцем проживання та сприяв розкриттю правопорушення.

Чоловіка засудили до 5 років ув'язнення й звільнили з іспитовим строком на два роки. Також його оштрафували на 51 тисячу гривень.

Вирок може бути оскаржений впродовж 30 днів з дня проголошення.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews