Перша ластівка: чернівчанину загрожує кримінальна відповідальність за контрабанду товарів на майже 13 млн грн

25.07.2024 12:11   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чернівчанину загрожує кримінальна відповідальність за контрабанду — це вперше в Україні. Його підозрюють у перевезенні сировини для виготовлення тютюнових виробів на майже 13 мільйонів гривень без сплати мита. Ймовірно, він намагався провести товар без декларування.

Про це повідомили у Telegram обласної прокуратури.

За даними слідства, житель Чернівецького району їхав з Румунії в Україну через пункт пропуску "Порубне-Сірет". Пройти митний контроль намагався через "зелений коридор", тобто смугою, якою переміщують товари, які не підлягають обов'язковому декларуванню.

Під час огляду його авто митники виявили та вилучили зі сховища у вантажному відсіку 55 коробок з фільтр-паличками для виготовлення сигарет на майже 13 мільйонів гривень.

Чоловіку повідомили підозру у контрабанді. Йому загрожує від понад мільйона гривень штрафу до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Також йому планують обрати запобіжний захід.

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews