Неполоковецький хлібокомбінат на Буковині знову не приватизували

01.08.2024 11:19   Джерело: CvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Неполоковецький хлібокомбінат на Буковині втретє не продали на аукціоні через відсутність учасників. Відтак система продажів автоматично оголосила нові торги із вдвічі меншою стартовою вартістю – понад 108 мільйонів гривень. Водночас підприємство планують виставляти на аукціон поки не продадуть.

Про це на пресконференції розповіла заступниця начальника регіонального відділення фонду держмайна Ірина Комаровська, пише Суспільне.

Наступний аукціон відбудеться 9 серпня, йдеться на платформі Prozorro.Продажі.

На думку Комаровської, основною причиною, чому підприємці не беруть участь в аукціоні є те, що хлібокомбінат побудований у 1960-х роках. Попри те, що стан нерухомості на підприємстві – задовільний, обладнання потребує заміни. Також підприємству потрібна адміністративна команда: директор, бухгалтер та юрист.

"Це не просте державне підприємство чи будівля, які купив, зробив маленький ремонт і використовуєш. Це величезне підприємство із закінченим циклом виробництва, на якому є запаси борошна та трудовий колектив. Тобто, щоб його запустити, треба провести комплекс організаційних та фінансових робіт. Гадаю у бізнесу є такі гроші, але вони розглядають питання доцільності", – каже Комаровська.

За її словами, підприємство планують виставляти на аукціон, поки не знайдуть власника. Умови продажу не змінюватимуть. Першочергова стартова вартість комбінату становила понад 217 мільйонів гривень, на повторних торгах вдвічі зменшилася – до 108 мільйонів.

Якщо аукціон знову не відбудеться, покрокового зниження стартової ціни не буде – оголошуватимуть торги заново, каже Комаровська.

Підприємство займає 19 гектарів — на території є залізнична колія, автомобільна дорога, асфальтні дороги. Про це йдеться в умовах аукціону на платформі Prozorro.

За словами начальниці управління регіонального відділення фонду держмайна Ірини ​​Комаровської, хлібокомбінат, який побудований 30 років тому, має застаріле обладнання. Водночас частина обладнання у робочому стані, наприклад, механізми елеватора та млина працюють.

"Є висипка зерна з загрузкою на елеватор. Так можна перевантажувати у залізнодорожні вагони", — розповідає начальник охорони заводу Степан.

На території підприємства розташовані понад сто приміщень: корпуси управління, депо, електроцехи, складські приміщення та інші. Частина — збережені.

Новий власник хлібокомбінату має сплатити борги перед бюджетом та зарплату працівникам. Станом на 31 березня заборгованість становить 26 мільйонів, але щомісяця сума зростає. Також новий власник має зобов'язатися не звільняти працівників впродовж пів року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу cvnews.cv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: CvNews